23948sdkhjf

Industritekniker kritiserar DM i Skills: En kaotisk tillställning

Allt gick inte enligt planerna för industriteknikerutbildningen under nyligen genomförda DM i Skills i Høng.

På den första tävlingsdagen i onsdags var det bland annat stora problem med att få ström till CNC-maskinerna och på torsdagen stängdes värmen av i det stora vita tältet medan industriteknikerna fortfarande svettades vid maskinerna.

Det tycker tävlingsdeltagaren Nikolaj Pedersen är helt oacceptabelt.

– Det är en skandal att det är så kaotiskt, och det är lite av en frustration att man står och saknar ström på onsdag, säger Nikolaj Pedersen, som tar sin utbildning på Herningsholm Business School och har ECM som praktikplats.

Skills stängde av värmen

Bristen på ström var anledningen till att Nikolaj Pedersen fick en enormt lång dag i torsdags. Den sträckte sig över klockan 15, då Skills stängde av värmen i det vita tältet.

– Vi stod i 12 graders värme och bearbetade föremål. Uppenbarligen expanderar de när det sedan blir 20 grader igen, och det är långt ifrån optimalt. Jag känner att jag har slösat bort min tid och de senaste fyra månaderna på att förbereda mig för den här tävlingen, säger Nikolaj Pedersen.

Han kritiserar vidare att föremål och verktyg inte hade körts in i CNC-maskinerna när tävlingen startade och tycker generellt att ramarna för både mat och boende var för dåliga.

Domare: Svåra förhållanden

De två ämneslärarna Henrik Nielsen från Learnmark i Horsens och Kasper Moesgaard från Herningsholm var domare för industriteknikerna under Skills i Høng.

De bekräftar att årets tävling har skett under svåra förhållanden.

– Deltagarna har varit under enorm press i några väldigt svåra sammanhang. Det är förutsättningar som inte är helt optimala, medger Kasper Moesgaard.

Henrik Nielsen håller med.

– Vår utbildning är kanske inte särskilt smart att ha på en plöjd åker, och vi är medvetna om att det finns ett visst missnöje med ramverket. Men omvänt måste vi säga att det här också handlar om att kunna lösa de utmaningar som uppstår, säger Henrik NIelsen.

Deltagare: Vi måste lösa problemen

Inte heller alla deltagare på industriteknikerutbildningen var missnöjda.

– Jag är väldigt nöjd med arrangemanget. Vi måste lösa de problem som finns. Så är det också i verkligheten, säger Mathias Grønkjær, som studerar på EUC Nordvest och har praktik på Cimbria.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hanza spikar nya hållbarhetsmål
AGAB levererat verktygsväxlingsutrustning till Thule Group
Schaeffler bekämpar förfalskade produkter
Lucid säger upp 1 300 anställda
Lyckades vända skutan
Efter storvarslet: Bara 23 anställda kvar på Nevs
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125