23948sdkhjf

Ny vd och ny ordförande går vidare

Mälardalen industrial technology center, Mitc ska efter tio år växla upp sin verksamhet i sitt Tech Center i Munktellområdet. Nu dubblar de ytorna till 2 000 kvadratmeter. Men det är inte allt.

Mitc har partners från industrin, två kommuner, Region Sörmland och ett nytt universitet som står för kompetensbasen. Mitc Tech Center erbjuder faciliteter, teknik och kompetenser som ska möjliggöra att driva projekt i samverkan med de större industriföretagen och de så kallade små och medelstora, SMF företagen.

I samband med uppväxlingen ska ledningsresurserna stärkas. Det ska ske genom att Michael Rydell lämnar över rollen som vd till Anna Bird. Michael Rydell tar i stället över som arbetande styrelseordförande efter Johan Ancker.

Michael Rydell och Anna Bird har tillsammans utvecklat verksamheten under de första tio åren. Anna Bird har som verksamhetsledare för Mitcs verksamhet på Mälardalens universitet bidragit med att stärka samverkan och industriperspektivet i akademin. 

Nu tar de alltså steget vidare.

– Anna har en lämplig bakgrund som vd för Mitc. Hon har haft en viktig roll i uppbyggnaden av Mitc både på Mälardalens universitet samt utvecklingen av Mitc, säger Michael Rydell i ett meddelande och fortsätter:

– Anna har ett dedikerat intresse för samproduktion samt ett driv och intresse att fortsätta Mitcs utveckling mellan universitetet och industrin både på strategisk och operativ nivå.

Mitc utvecklar och driver projekt i samverkan mellan industri och akademi där medarbetare i företagen, forskare, lärare samt studenter på Mälardalens universitet.får en möjlighet att tillsammans samproducera i tekniska utvecklings- och forskningsprojekt inom det som kallas Smart produktion. För framtidens produktionssystem har ett stort inslag av robotik, automation, digitalisering och hållbarhet vilket kräver specifik och tvärvetenskaplig kompetens, skriver de.

– Mitcs verksamhet och position är uppbyggd av skickliga, dynamiska och nyfikna kollegor vilket är nyckeln till vår framgång, tillsammans tar vi oss an framtiden, avslutar Anna Bird meddelandet.

Rekrytering till rollen som verksamhetsledare för Mitc på Mälardalens universitet pågår.

De nya lokalerna väntas stå klara och invigas under första halvåret 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073