23948sdkhjf

Volvo Cars försäljning föll 24,8 procent

Volvo Cars rapporterar försäljning av 47 150 bilar i april. Andelen elektrifierade bilar ökade till 38,4 procent.

Det är visserligen en minskning i jämförelse med samma månda förra året. En minskning med 24,8 procent. Men de skriver att efterfrågan fortfarande är stark – särskilt för Volvo Cars elektrifierade fordon och andelen Recharge-modeller som en del av den totala försäljningen fortsätter att öka.

I april växte Volvo Cars elektrifierade Recharge-modeller med 18,7 procent jämfört med samma månad 2021 och stod för 38,4 procent av den totala försäljningen. Andelen helt eldrivna bilar var 10 procent.

Men påverkan av covid-19 i östra Kina påverkade detaljhandelsleveranserna och tillförde fler utmaningar till redan försvagade globala leveranskedjor, vilket resulterade i ytterligare produktionsbortfall. 

Leverantörsbrist på en specifik typ av halvledare kommer att påverka produktionen under andra kvartalet. Företaget betraktar detta som ett tillfälligt bakslag och förväntar sig att begränsningarna i försörjningskedjan relaterade till halvledare kommer att förbättras under andra halvåret.

Europa 

Försäljningen i Europa för april nådde 19 822 bilar, en minskning med 23,2 procent jämfört med samma månad förra året. Volvos elektrifierade Recharge-försäljning stod för 51,4 procent av den totala försäljningen i regionen under månaden.

 USA

Volvo Cars försäljning i USA för månaden nådde 10 022 bilar, en minskning med 9,2 procent jämfört med april förra året, med Recharge-modeller som stod för 44,1 procent av den totala försäljningen.

Kina

Kinas försäljning minskade med 47,8 procent i april till 8 579 bilar jämfört med samma månad förra året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF fortsätter förstärkas i Asien
Elmia Subcontractor i bilder
Alfa Laval: ”Fann vägar till en bättre framtid”
Så påverkar lågkonjunkturen Sandvik: ”Gäller att vara snabbfotad”
Tuffar på i en onormal värld
Salamandrar äventyrar bygge av Volvofabrik
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.126