23948sdkhjf

Mekaniska verkstaden expanderar och anställer fler trots osäkra tider

Krig i Ukraina, höga stålpriser och långa leveranstider lägger inte lock på ambitionerna hos Mekanisk Service i Halden. Nu byggs en ny produktionshall och företaget kommer att anställa fler.

Den nya produktionshallen kommer att inrymma mer moderna datorstyrda robotmaskiner, men det betyder inte att det blir färre anställda i företaget.

Vd Jan Roger Eriksen säger till Halden Arbeiderblad (HA) att arbetet med den nya verkstaden och produktionshallen går enligt tidtabell. Han säger att företaget med den här satsningen ökar möjligheten till obemannad produktion och då kan man automatiskt tro att det blir färre anställda på den mekaniska verkstaden. Men så kommer det inte att bli.

Mer konkurrenskraftig

- Nej. Vi har tvärtom sökt tre nya och tagit in lärlingar. Vi är nu 60 anställda. Att vi kan dra nytta av datorstyrda robotmaskiner gör oss bara mer konkurrenskraftiga på en tuff marknad, säger vdn till HA.

Investering: Mekanisk Service i Halden investerar i och bygger en ny produktionshall. Dessutom kommer fler att anställas. Foto: Google maps

Företaget investerar 40 miljoner norska kronor i den nya produktionshallen som blir 1 500 kvadratmeter och har en takhöjd på 12,5 meter. Planen är att hallen ska stå klar i slutet av året.

Mekanisk Service i Halden har ett större kontrakt med Nexans och det avtalet går som planerat, trots kriget i Ukraina.

I framkant

– Vi låg i framkant, och beställde stål längs vägen. Dialogen med Nexans var och är bra och även om priserna steg ungefär timme för timme så fick vi beställt och levererade det vi skulle. Det är full koll på Nexans-projektet från vår sida, avslutar Eriksen till HA.

Källa: Halden Arbeiderblad

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.129