23948sdkhjf

Sandvik avser förvärva amerikansk vändskärstillverkare

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna i det USA-baserade bolaget Peterson Tool Company, PTC som är leverantör av maskinspecifika skräddarsydda vändskärslösningar.

Produkterbjudandet inkluderar specialanpassade hårdmetallvändskär för högvolymproduktion i svarvnings- och spårsvarvningsapplikationer, primärt inom verkstads- och fordonssegmenten.

Bolaget kommer att redovisas i affärsenheten GWS Tool i Walter, en division inom Sandvik Manufacturing and machining solutions.

– Förvärvet av Peterson Tool Company är helt i linje med vår strategi för skifte mot tillväxt. Det stärker vår närvaro på den nordamerikanska marknaden och är en fortsättning på GWS starka förvärvshistorik; säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett meddelande och Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining solutions tillägger:

– Jag är nöjd med att vi fortsätter exevera på vår strategi för skifte mot tillväxt genom att utöka vårt erbjudande mot de viktiga verkstads- och fordonssegementen. Peterson Tool Company förbättrar ytterligare GWS starka position inom lösningar för skräddarsydda hårdmetallvändskär, och passar mycket väl i in i vårt affärsområde.

PTC har 73 anställda, och huvudkontoret ligger i Nashville, USA.

Under 2021 uppgick bolagets försäljning till USD 9 miljoner amerikanska dollar (cirka 90 miljoner kronor).

Förvärvet väntas slutföras under det andra eller tredje kvartalet 2022. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125