23948sdkhjf

Här är vinnarna i yrkes SM

Vinnarna i Yrkes-SM 2022 har korats efter tre dagars kamp. 170 av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar visade upp sina färdigheter inom 30 olika yrken. 

De som knep en guldmedalj har nu dessutom chans att knipa en plats i Yrkeslandslaget och representera Sverige i Yrkes-EM och Yrkes-VM.

– Årets SM har visat hur mycket vi saknat att träffas och inspireras av varandra. Stämningen har verkligen varit på topp under dessa tre tävlingsdagar med rekordintresse för våra prova-på-aktiviteter. Jag vill rikta ett stort tack till alla besökare, funktionärer och de tävlande branscherna som gjort det möjligt att genomföra evenemanget. Förhoppningsvis har vi inspirerat ungdomar att lära sig mer om de olika yrkena, och få mer förståelse för utbudet av yrkesprogram. Jag vill rikta ett stort grattis till alla medaljörer som kämpat under dessa tre dagar och visat stor skicklighet inom sina yrkeskategorier, säger Jenny Pettersson, projektledare på Worldskills Sweden i ett meddelande.

Yrkes-SM hålls nästa gång 2024 i Karlstad.

Och några av guldpristagarna är:

Automationsteknik: Max Toth Göteborg      

CAD-konstruktion: Harley Berglund Västerås

CNC-teknik fräs: Eric Malmquist Södertälje                  

CNC-teknik svarv: Arvid Winberg Emmaboda   

Maskinteknik: Isac Knutsson Kristianstad  

Plåtslagare: Mahdi Barbari Uppsala

Ventilationsmontör: Pontus Forsström Söderköping 

VVS-montör: Nisse Bengtsson Skövde                

WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Genom samarbeten med företag, yrkesnämnder, branschorganisationer och skolor har detta samarbete i uppdrag att öka intresset, statusen samt kvaliteten för svenska yrken och yrkesutbildning. Worldskills Sweden ansvarar för svenska Yrkeslandslagets deltagande i Yrkes-VM och Yrkes-EM och är arrangör av Yrkes-SM. Yrkeslandslagets huvudsponsorer är AFA Försäkring och AMF.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141