23948sdkhjf

Produktionen flyttas från Japan till Kina

Epiroc flyttar produktionen och utvecklingen av borriggar från Japan till sin enhet i Nanjing, Kina. Tillverkningsenheten i Yokohama, Japan, has sålts och kommer att stängas.

Epirocs marknadsbolag ska flyttas inom Yokohama-området och fortsätta stödja kunder i Japan med produkt- och applikationskunskap och tillhandahålla översyn, renovering, och uppgradering av deras befintliga flottor. 

I Nanjing ska tillverkningen få stordriftsfördelar för produktion, inköp, och logistik, vilket ska öka effektiviteten. Tillverkningsenheten i Yokohama, med cirka 50 anställda, kommer att stängas senast i mitten av 2023.

– Vi strävar kontinuerligt för att öka effektiviteten i verksamheten och flytten kommer att förbättra vår långsiktiga konkurrenskraft och flexibilitet, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef i ett meddelande och tillägger:

– Vår enhet i Nanjing har klara fördelar med sin betydande infrastruktur för produktion, inköp, och logistik. Vi beklagar att detta kommer att påverka några av våra kollegor i Japan. 

Produktionen och utvecklingen som ska flyttas är del av Epirocs Powerroc-serie av utrustning för borrnings- och sprängningsapplikationer inom anläggning, som exempelvis borriggen Powerroc T25.

Nettoeffekten på rörelseresultatet från fastighetsförsäljningen samt omstruktureringskostnaden kommer att bli positiv med cirka 250 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078