23948sdkhjf

Toppchefen vill växa 1,5 gånger snabbare än marknaden

Tarak Mehta är chef för ABB:s affärsområde Motion. Nu siktar chefen in sig på tillväxt - och inte bara det, utan en tillväxt 1,5 gånger större än marknaden.

Toppchefen har ett utmärkande mål - han vill att affärsområdet Motion ska växa 1,5 gånger så snabbt som marknaden.  Affärsområdet Motion utgörs framför allt av elmotorer och frekvensomriktare.

– Vi vill att tillväxten blir en nyckelkomponent och ett fokus för affärsområdet. Vi tror att marknaden kommer att växa mer under nästkommande än under de senaste fem åren, genom skiftet från fossil till elektrisk energi, och vi ska kunna växa snabbare än marknaden eftersom vi har bra lösningar, säger Tarak Mehta till Di.

Di frågar Tarak Mehta om budskapet att växa 1,5 gånger så snabbt som marknaden. Tarak Mehta tydliggör:

– Det tydliggör att tillväxt är vår prioritet. Vi har arbetat på marginalerna och har nått branschledarskap i stora delar av portföljen, så nu vill vi att våra verksamheter växer mer”, säger han och nämner teknik till byggnader, såsom ventilation, som exempel på segment där man vill växa. Dessa står för 30 respektive 28 procent av världens energiförbrukning och koldioxidutsläpp och ABB vill bidra till minskningar av de talen.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125