23948sdkhjf

Både Volvo Car och Group är med på attraktiva listan

Bemannings- och rekryteringsföretaget Ranstad sammanställer varje år vilka företag som är de mest attraktiva arbetsgivarna.

Varje år ger tusentals svenskar sin syn på vad som är viktigast hos en arbetsgivare i Randstad Employer Brand Research, en oberoende employer branding-undersökning. I år har drygt 4 600 svenskar svarat på vad de tycker om Sveriges 150 största bolag och myndigheter.

Musiktjänsten Spotify tar för första gången hem titeln Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Bolaget rankas bland annat högt när det kommer till kriterier som möjligheten att jobba på distans.

På andra plats i listan över attraktiva arbetsgivare hamnar fjolårets vinnare, möbelföretaget Ikea som kammat hem titeln som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare totalt fem gånger under de nio år som undersökningen genomförts. I år rankas bolaget högst i kategorierna: finansiell ställning, gott rykte och anställningstrygghet.

På tredje plats hamnar biltillverkaren Volvo Cars som även de belönas för sin starka ekonomi och sitt goda anseende och möjligheterna till karriärutveckling.

Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare 2022 är:

Spotify (ny)
Ikea (1)
Volvo Cars (4)
AFRY (ny)
Sveriges Television (ny)
Ica (ny)
Systembolaget (10)
Ericsson (ny)
Volvo Group (9)
Linköpings universitet (ny)

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109