23948sdkhjf

Sandvik satsar på holistisk batterihantering

Akkurate är ett företag som är verksamma inom holistisk batterihantering som levererar fjärrdiagnostik- och prognostikplattformar för batterier. Nu blir det Finland-baserade företaget en del av Sandvik.

Akkurate kommer att ingå i affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions.

– Jag är mycket nöjd med att vi fortsätter att exekvera på vår tillväxtstrategi. Att stärka vår position inom elektrifiering är en av Sandvik Mining and Rock Solutions främsta prioriteringar. Sandviks eldrivna utrustning förbättrar produktivitet och effektivitet, och bidrar till en renare arbetsmiljö med minskade utsläpp, mindre buller och värme, säger Stefan Widing vd och koncernchef för Sandvik.

Med köpet stärks Sandvik inom elektrifiering och batterianalys.

– Förvärvet av Akkurate är i linje med vår ambition att förbättra och stärka kundernas säkerhet, produktivitet och hållbarhet genom att tillhandahålla våra ledande batterielektriska lösningar för underjordsgruvor. Oavsett om det handlar om ”auto-swap”-teknologi för batteribyten, ökad batterispänning, förlängd batterilivslängd eller utrustningens kapacitet och driftsäkerhet, så avser vi att leda industrin in i elektrifieringseran. Vi ser fram emot att välkomna Akkurate till koncernen, säger Mats Eriksson, chef för divisionen Load and Haul inom Sandvik Mining and Rock Solutions.

Om Akkurate:
Akkurate grundades 2016 av medlemmar från Nokia/Microsofts forsknings- och utvecklingsteam för batterier.

Teamet består av 12 specialister med djupgående kunskap inom Li-ion-teknologi.

Akkurates huvudkontor och batterilaboratorium ligger i Kaarina, Finland, i närheten av Sandviks anläggning i Åbo. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125