23948sdkhjf

Scanias största order - ska tillverka 110 ellastbilar

Svenska transport och teknikföretaget Einride har gjort en beställning på 110 Scania el-lastbilar. Det är hittills den största ordern i sitt slag för Scania i Europa.

Den nya fordonsflottan ska rullas ut redan under andra halvan av 2022 och första halvan av 2023. Det rör sig om flera modeller, framför allt dragbilar men även ett antal specialbyggen med nästa generations elmotor som kan köra en total maxvikt på 74 ton.

Investeringen innebär att Einride stärker sin position som ett av de transportföretag som har flest tunga eldrivna lastbilar i Europa.

Samtliga fordon byggs efter Einrides specifikation på hårdvara och ska använda bolagets eget operativsystem Saga för att skapa effektiva och optimerade transporter. Systemet ska också dela med sig av data till Scania för att möjliggöra en gemensam fortsatt produktutveckling.

– Vi ser fram emot att börja detta partnerskap när vi expanderar i Europa. Dessa 110 lastbilar kommer vara ett väsentligt tillskott när vi utökar vår fordonsflotta, medan vi fortsätter att samarbeta med kända företag inom industrin som Scania för att öka innovation och produktutveckling i den globala transportindustrin, säger Ellen Kugelberg, produktchef på Einride i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08