23948sdkhjf

Universal Robot: ”Den mest innovativa coboten vi producerat”

UR20 är namnet på den nya coboten som har en helt ny utformning baserad företagets erfarenhet av utstuderad teknik.

UR20 är namnet på den nya coboten som har en helt ny utformning baserad på företagets erfarenhet av utstuderad teknik. Den nya coboten är ett talande exempel på Universal Robots innovationsförmåga inom området med en design som möjliggör snabbare cykeltider och förmågan att hantera tyngre laster.

Räckvidden på 1750 mm är utformad för att fungera till full höjd av den standardiserade EUR-pallen. Tack vare dess räckvidd kommer sättet hur företaget paketerar och palleterar att förändras. Företaget tänker sig också att UR20 kommer kunna användas för svetsning, materialhantering, maskinlastning och maskinhantering samt för kreativa lösningar som skapas av partnerekosystem.

UR20 är den mest innovativa coboten som vi har producerat, den har den senaste tekniken men är baserad på 17 års teknisk erfarenhet inom robotindustrin. Våra expertingenjörer har helt omarbetat armen samtidigt som de behåller samma intuitiva användargränssnitt som vi länge har hyllats för, säger vd Kim Poylsen i ett pressmeddelande.

Redan 2008 lanserade Universal Robots världens första kommersiellt gångbara cobot. Sedan dess har de byggt upp ett stort nätverk med över 1 100 integratörer, distributörer och oberoende partners som skapar cobotarnas kit, komponenter och applikationer. Företaget har sålt mer än 50 000 cobotar och genom sin gedigna kundbas har de kunnat dra nytta av kunskap till utformningen av senaste UR20.

Kim Poylsen berättar att den senaste coboten är starten på nästa generations cobotar och är en del av företagets framgångsrika e-serie. Han fortsätter:

– UR20 är bara början. Vi lanserar nästa generation av cobotar och först ut är denna modell med hög nyttolast eftersom den kommer att göra end-to-end-automatisering till verklighet för våra kunder. Det gör att de kan använda cobotautomatisering för att hantera nya typer av uppgifter. Nästa steg i att omdefiniera automatisering kommer att vara att ta med samma innovativa funktioner till en ny familj av cobotar. Vi kan knappt bärga oss med att visa dig vad framtiden har att erbjuda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127