23948sdkhjf

Sandvik förvärvar PCD-verktygstillverkare

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av ägarandelarna i det Portugal-baserade bolaget Frezite.

Det förvärvade bolagets erbjudande består primärt av specialanpassade polykristallina diamantverktyg för metall- och träapplikationer. Det specialanpassade verktyg är särskilt exponerade mot fordons-, verkstads- och flygsegmenten.

− Genom förvärvet av Frezite tar vi ännu ett viktigt steg i vår strategi för skiftet mot tillväxt. Vi har en tydlig ambition i vår affär för skärande bearbetning att öka vår närvaro och stärka vår expertis inom PCD-verktyg för lättviktsmaterial, säger Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing.

Frezite är etablerade i Europa, Mexico och Brasilien. Med förvärvet förbättras Sandviks erbjudande mot tillverkare av avancerade komponenter.
Frezite stärker Walters position inom PCD-produkter för aluminium. Bolaget är etablerat i Europa, Mexiko och Brasilien, och förbättrar Walters värdeerbjudande mot tillverkare av avancerade komponenter i lättviktsmaterial.

− Frezite tillför kompletterande produktionskapacitet och expertis, och stärker vår position på marknadenm för elfordon och hybridfordon. Bolaget har en stark position inom skräddarsydda PCD-verktyg och kompetens inom intressanta närliggande områden. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Frezite till koncernen, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining Solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11