23948sdkhjf

Specifikt för plåtslagare och ventilationsmontörer

Plåtslagarna och ventilationsmontörernas ansikte utåt, PVF Yrke & Utbildning byter namn till Plåt & Ventbyrån. De får också en ny logga och grafisk profil.

Det nya namnet, loggan och den grafiska profilen ska göra det lättare att profilera plåtslagar- och ventilationsmontörsyrket mot både elever, lärare och beslutsfattare. Något som framgår i ett pressmeddelande. Tanken med uppdateringen är också att yrkena ska uppfattas som mer moderna och relevanta. 

Annika Waernström är vd på Plåt & Ventbyrån. I ett pressmeddelande förklarar hon namnbytet.

– Det nya namnet kommer göra det lättare för våra målgrupper att förstå att det är plåt- och ventilationsbranschens organisation som kommunicerar med dem, vilket gör att vi kommer kunna profilera våra yrken på ett mycket bättre sätt än idag.

Många branscher upplever idag en kompetensbrist, vilket gör det extra viktigt med ett namn som på ett tydligt sätt kommunicerar sitt syfte och som uppfattas som attraktivt.

Jörgen Rasmusson är företagare och ägare av AB Lödde plåt, samt ordförande i Plåt och Ventföretagen och Plåt & Ventbyrån.

– Det tidigare namnet ställde höga krav på målgruppernas förkunskaper. Både sett till kännedom om vad förkortningen står för samt kännedom om skillnaden mellan PVF och arbetsgivarorganisationen PV-F, det vill säga Plåt & Ventföretagen. Det nya namnet minskar risken för förväxling av organisationerna och kommer sätta de två yrkena i fokus på ett mycket tydligare och bättre sätt, säger han.

I pressmeddelandet framgår också att PVF Teknikcentrum har fått ett nytt namn och heter från och med idag Plåt & Ventbyråns branschskola.

– Med det nya namnet på skolan visar vi tydligare att det är en skola för plåtslagare och ventilationsmontörer. I kombination med ny logga och grafisk profil kommer både skolan och yrkena att uppfattas som mer moderna, vilket kommer göra oss mer attraktiva för elever, säger Torbjörn Hagelin, avtalssekreterare i Byggnads och styrelseledamot i Plåt & Ventbyrån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078