23948sdkhjf

Helt unik tillverkningsmetod vinner pris

Under Almedalsveckan tog STILRIDE hem årets Industrial Award – en markör att man som startup-företag ligger steget före gällande ny, innovativ teknik men potential att förändra marknaden.

STILRIDE har en tillverkningsteknik helt unik i sitt slag, STILFOLD, där man genom en origami-liknande process skär ut stålplåt som skapar en speciell design och samtidigt minimerar resursförbrukningen.

Priset delades ut av Teknikföretagets vd Klas Wahlberg med motiveringen:  ”STILRIDE har tagit fram en innovativ tillverkningsteknik som minimerar resursförbrukning. Men potentialen stannar inte där – tekniken kan revolutionera tillverkningen inom allt från fordon till broar. Därför tilldelas de #industrinspris2022.”

Vi har pratat med en trött, men lycklig pristagare Tue Beijer, som är medgrundare för STILRIDE.

Jag har kanske inte så mycket röst just nu, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

Det känns otroligt kul att få bli uppmärksammad. Detta innebär ju en möjlighet att nå ut och att fler kan få upp ögonen för oss. Det är också kul att få stöd från Jernkontoret. Det har betytt fantastiskt mycket för oss. De såg möjligheten i detta från första början. Det är ju ganska otraditionellt och det krävs fantasi att förstå vad de skulle bli av det. Så det är jätteroligt, avslutar han.

Tue Beijer vill tillsammans med medgrundare och vd för STILRIDE, Jonas Nyvang, förändra all form av ståltillverkning i grunden. Nu är de ett steg på vägen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.719