23948sdkhjf

SKF och ABB i gemensam satsning för industriell automation

Bolagen har tecknat ett samförståndsavtal för att underlätta för framtida strategiska samarbeten och nya möjligheter.

Industrirobotar från ABB har framgångsrikt installerats i SKF:s toppmoderna fabriker. Bland annat i fabriken i Göteborg. Som svar på ett lyckat samarbete tar parterna nästa steg i sitt samarbete.

Det fördjupade samarbetet innebär att SKF och ABB ska identifiera och utvärdera lösningar för att förbättra tillverkningskapaciteten samt att stödja kundernas ökade produktionseffektivitet.

Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SKF, säger: 

För att ligga före konkurrenter och förbättra vår miljöprestanda ökar vi automationsgraden i våra produktionsanläggningar i alla regioner. Det möjliggör också en mer flexibel och säkrare arbetsmiljö. ABB är en viktig partner för oss inom detta område och vi båda, som två ledande industriföretag, kommer att fortsätta att utveckla innovativa lösningar för att ytterligare öka våra kunders konkurrenskraft.

Efterfrågan på automation ökar till följd av en minskande befolkning i arbetsför ålder, stigande arbetskraftskostnader och industrins arbete för att skapa resurseffektiva verksamheter i transformationen till en mer hållbar tillverkning. Jag är därför glad över att få tillkännage detta fördjupade partnerskap tillsammans med SKF, vilket ytterligare stärker vårt tekniska ledarskap, tillägger Björn Rosengren, vd för ABB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125