23948sdkhjf

Högskolan Väst presenterar nya docenter inom verkstadsområdet

Under sommaren har fem av Högskolan Västs medarbetare kompetensutvecklat sig, två av dessa inom verkstadsområdet.

Att bli docent innebär att man har högre vetenskaplig kompetens än en doktorsexamen. Detta ses som ett led i en akademisk karriär.

Asun Valiente är numera docent inom svetsmetallurgi.

Asun Valientes forskning handlar om hur rostfritt stål kan anpassas för additiv tillverkning och andra svetstekniker. Hennes område inom svetsmetallurgi är rostfritt stål.  Eftersom metallens mikrostruktur och egenskaper påverkas vid svetsning eller additiv tillverkning är det av relevans att förstå vad som händer med materialet. Detta för att kunna få rätt egenskaper på den färdiga produkten.

Kristina Eriksson är docent inom produktionssystem. 

Kristina Eriksson forskar kring hur produktionssystem kan bli mer hållbara för människan och tillverkningsindustrin. Hon forskar om de samband som finns mellan människa och teknologi inom  tillverkningsindustrin. Fokus ligger på frågor inom inom logistik, supply chain management, simulering av produktionsflöden, produktionsplanering och kontroll, industriell digitalisering, livslångt lärande och hållbarhet. 

Den forskning som hon utför är ofta tvärvetenskaplig: om produktionsteknologi med betoning på det mänskliga perspektivet och hållbarhet i teknisk utveckling.,

Hennes forskning är ofta tvärvetenskaplig; det vill säga forskning om produktionsteknologi med betoning på det mänskliga perspektivet och hållbarhet i teknisk utveckling. Just nu forskar hon tillsammans med koncernen Södra genom en halvtidstjänst som adjungerad lektor under tre år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109