23948sdkhjf

Intervju: ''Vi kör en digitaliseringspilot i vår färdigbearbetningsverkstad''

Vi har pratat med vd Håkan Dedorsson på Björneborg Steel för att höra med honom vad som är på gång i företaget.

Hej, Håkan – vad händer hos Björneborg Steel just nu?

– Som första friformssmedja i världen kommer vi köra en testkampanj med klimatneutrala smiden, något vi kallar GreenForge, i månadsskiftet september-oktober.

På Björneborg Steels hemsida går att läsa att företaget under 2026 kommer att implementera klimatneutral produktion kallad GreenForge® i enlighet med sin klimatvägkarta. För att lyckas med tidsplanen har företaget tecknat ett leveransavtal och en avsiktsförklaring med ledande energileverantörer för leverans av förnybar gas och för att utveckla klimatneutrala processer.

Nu i september kommer alltså produktionskampanjer att genomföras med olika intervaller fram till 2026 då den klimatneutrala produktionen startar.

Vad är på tapeten senare i höst?

– Vi kör en digitaliseringspilot i vår färdigbearbetningsverkstad där våra operatörer använder läsplattor för rapportering av tider, måttprotokoll, bilder och så vidare. Där man även har tillgång till föreskrifter, ritningar, CNC-program. Det ger oss enklare tillgång till information och framtida möjligheter för statistisk processtyrning och vi kan även skapa kunddokument mer effektivt och kvalitetssäkrat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109