23948sdkhjf

Aluminiumanläggning lägger ner produktionen: "Inte möjligt att säkerställa fortsatt drift"

Norska Hydros aluminiumanläggning i Slovalco, Slovakien kommer att stänga ner produktionen av primäraluminium i slutet av september. Detta meddelar företaget på hemsidan.

Bakom beslutet ligger ogynnsamma ramvillkor och höga elpriser. Gjuteriet i Slovalco kommer däremot fortsätta sin återvinningsverksamhet och betjäna kunder med 75 000 ton återvunnet aluminium varje år.

Ola Sæter, chef för Hydros primärproduktion och ordförande i Slovalcos styrelse kommenterar nedstängningen i ett pressmeddelande:

– Slovalco är en välskött och modern primäraluminiumfabrik, väl placerad för att betjäna europeiska kunder med högkvalitativa aluminiumprodukter. Jag beklagar att det inte har varit möjligt att säkerställa fortsatt drift av primärproduktionen vid anläggningen.

I slutet av 2021 minskade Slovalco sin primära kapacitet på 175 000 ton per år med 40 procent – och kör för närvarande på 60 procent av kapaciteten. Produktionslinjerna kan dock komma att återupptas senare, om marknaden och ramvillkoren tillåter.

Nedstängningen kommer att påverka de 300 anställda vid anläggningen och just nu har en process startat för att hjälpa de som berörs av beslutet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya former av utbildning ersätter traditionell utbildning
Gemensamt krafttag ska lösa utmaningarna
Kvartalsrapport Trelleborg: Nytt försäljningsrekord
Svensk Byggplåt tar hållbarhetsfrågan på allvar
STIHL satsar på tillverkare av ljuddämpare
Smart finansiering – nyckeln till hållbar tillverkning
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.142