23948sdkhjf

Ny vd när den nuvarande satsar på hållbarhet

I ett pressmeddelande meddelar GKN Aerospace att Martin Thordén ska leda en ny hållbarhetssatsning och att Martin Wänblom ska ta över som vd i Sverige.

För att ställa om till grönt startar GKN Aerospace Engines en ny affärsenhet. Enheten har fokus på lönsam tillväxt och hållbar omvandling inom flyg- och rymdindustrin. Satsningen kommer att ledas av Martin Thordén, nuvarande vd för GKN Aerospace Sweden.

Jag är övertygad om att våra innovativa lösningar kommer att bidra till en positiv förändring inom materialförsörjningskedjan. Jag är mycket glad över denna investering i vår framtid och över att få vara med och leda den gröna omställningen inom Aerospace, säger Martin Thordén, nuvarande vd GKN Aerospace Sweden.

Från och med den 1 oktober tar Martin Wänblom över hans roll.

– Det känns fantastiskt att kliva in i rollen som ny vd för GKN Aerospace Sweden. Det är ett välskött och respekterat företag som har enormt mycket teknisk kompetens, som jag nu återvänder till efter 8 år på utsidan. Jag ser fram emot att jobba med teamet på GKN Aerospace igen och det känns väldigt stimulerande att få vara med och bidra till den gröna och effektiva omställningen av vår bransch. Jag tror och hoppas att min erfarenhet kommer bidra till denna resa, säger Martin Wänblom, tillträdande vd GKN Aerospace Sweden.

Joakim Andersson, koncernchef för GKN Aerospace Engines säger i en kommentar:

Denna förändring gör vi för att säkerställa fortsatt tillväxt och göra en riktig skillnad i vår industri avseende totalt miljöavtryck. Vi bygger denna satsning på den specialistkompetens vi genererat under många år inom materialteknik, fabrikation och additiv tillverkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.175