23948sdkhjf

Så går det för Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik

Arbetet med den nya batterifabriken fortskrider enligt planer. Björn Gustafsson, projektledare för den samordningsgrupp som arbetar med etableringen, ger oss en inblick i projektet.

Detaljplanen har nyligen vunnit laga kraft. I en kommentar säger Björn Gustafsson:

– Just nu arbetar gruppen med upphandlingar för Göteborgs Stads leveranser av tekniskt vatten och energiförsörjning. Utredningarna om kompetensväxling och kompetensförsörjning är i slutfasen och vi tittar också på anslutningsvägar och kollektivtrafik inklusive möjligheten för gång och cykel.

I gruppens arbete ingår det även att utreda möjligheten att uppföra tillfälliga bostäder för delar av 2500 personer som hjälpa till att bygga fabriken.

– Det är väldigt många trådar som följs upp parallellt. Många är engagerade för att få fram hållbara lösningar som håller kostnadsramar och tidplan. Anläggningens första etapp ska vara klar 2026, ett högt ställt mål som jag är övertygad att vi kommer att leverera på, säger Björn Gustafsson.

Projektet är stort - och den färdiga etableringen sträcker sig över en yta på cirka 55 hektar. Fabriken kommer skapa 3000 direkta arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093