23948sdkhjf

Polestar i samarbete för att producera klimatneutral bil

Ovako blir partner i Polestar 0-projektet för att klara klimatutmaningarna och nå målet om noll koldioxidutsläpp. Samarbetet avser förverkliga Polestars ambition att senast 2030 producera en personbil som är helt klimatneutral. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ovako har sedan början av året börjat producera allt sitt konstruktionsstål i en helt koldioxidneutral verksamhet och produkterna består till mer än 97 procent av återvunnet stål. Trots att bolagets koldioxidavtryck redan är 95 procent lägre än genomsnittet globalt, vill företaget fortsätta göra mer för klimatet.

För att öka våra ansträngningar ytterligare har vi bestämt oss för att anta utmaningen och delta i Polestar 0-projektet, fast beslutna att samarbeta för att nå Polestars djärva mål om att producera en helt klimatneutral personbil senast 2030”, säger Ovakos vd Marcus Hedblom i ett pressmeddelande.

Ovakos funktion i Polestar 0-projektet blir att minska koldioxidavtrycket genom att legera stål med de ämnen som har lägre koldioxidavtryck och genom att öka återvinningen av restprodukter.

Hans Pehrson är projektledare för Polestar 0-projektetet och han ser Ovako som en ambitiös samarbetspartner med redan stort klimattänk.

Ett så här ambitiöst projekt kräver partners som ligger i framkant inom sina branscher och som engagerar sig totalt i vår djärva vision. Det är därför som jag ser fram emot att Ovako blir en kritisk del av vårt team när vi tar fram lösningar för utveckling av en helt klimatneutral leverantörskedja. Den expertis på specialstål som Ovako har, med helt koldioxidneutral verksamhet och produkter som till mer än 97 % består av återvunnet stål, kommer att bli ovärderlig i vår mission och få en viktig roll i arbetet med att utveckla ny och innovativ teknik för att förverkliga det som hittills varit omöjligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094