23948sdkhjf

Den svenska industrin kan leda den gröna omställningen

Den svenska industrin har möjlighet att ligga i framkant när det gäller hållbarhet. – Utvecklingen är bara i sin linda, det finns stora möjligheter att effektivisera processer och minska miljöpåverkan, säger Thomas Lindström, försäljningschef på Dassault Systèmes i Sverige i Norden.

I Sverige pågår ett ständigt arbete med att både minska elförbrukning och spill inom den tillverkande industrin. Som ett steg i hållbarhetsarbetet har många företag börjat mäta sina framsteg, något som enligt Thomas Lindström är väldigt positivt.

För att den svenska industrin ska vara fortsatt framgångsrik krävs det innovativa lösningar. Det menar Thomas Lindström. Nedan tar han upp tre områden där det är viktigt att vara innovativ:

1. 5G och IoT ökar effektiviteten

5G och IoT i kombination används för att effektivisera alla processer inom tillverkningsindustrin. Det kan handla om allt ifrån produktionslinjerna till lagrena.

Genom att ha uppkopplad utrustning övervakad går det även att minska driftsavbrotten. Det i sin tur innebär en mer hållbar process.

 

2. Digitala tvillingar

För att kunna skapa innovativa lösningar krävs såklart tester. Med hjälp av digitala tvillingar kan enklare, snabbare och billigare tester genomföras. Då testerna görs digitalt minimeras miljöpåverkan.

 

3. En ökad teknikanvändning kräver utbildad personal 

När tekniklösningar blir mer och mer avancerade kräver det att människorna som hanterar dem också behöver utvecklas. Ju högre utbildningsnivå på personalen, desto miljövänligare blir processen.

 

Thomas Lindström uppmanar företagen att komma igång med 5G, IoT, digitala tvillingar och kompetensutveckling. Detta för att Sverige ska fortsätta att leda den gröna omställningen.

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095