23948sdkhjf

Så svarar de på den största kompetensbristen på 30 år

Lärlingsprogram förekommer i många av Lesjöforsbolag för att introducera och utbilda framtidens medarbetare. Nu har även dotterbolaget i Storbritannien, European Springs & Pressings, startat ett program för nya lärlingar. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Utbildningsresan har precis börjat för yrkeseleverna vid European Springs & Pressings där målet är att bli kvalificerade ingenjörer. Men varför har bolaget valt just lärlingsplatser i rekryteringsprocessen? Det förklarar Stuart McSheehy, chef för European Springs & Pressings.

Lärlingar och ny arbetskraft efterfrågas i allt högre utsträckning då tillverkningsindustrin i Storbritannien står inför den största kompetensbristen på över 30 år. Vi ser också en minskning av unga personer som intresserar sig för tillverkningssektorn, vilket så småningom kommer att resultera i en omfattande arbetskraftsbrist vid kommande generationsskifte. En strategisk och fortlöpande rekryteringsprocess är därför avgörande där vi aktivt söker efter nya tekniska talanger, säger han i pressmeddelandet.

Som lärling får man en fot i verkstadsindustrin och samtidigt betalt. Klassrumsundervisning kombineras med praktik på arbetsplatsen vilket ger lärlingarna de kunskaper, färdigheter och erfarenheter som krävs för att bli en godkänd ingenjör.

Idag investerar tillverkade i modern utrustning som smart teknik och automatiserad maskinvara vilket gjort att arbetssökande saknat rätt kompetens eller inte känner till de färdigheter som behövs för att få jobbet. Därför behöver de informeras om fördelarna med ett arbetsliv inom industrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Motorn har flugit över 400 000 timmar utan haveri
ABBs jätteorder från Kina
Datorspel ska locka unga till industrin
SKF fortsätter förstärkas i Asien
Elmia Subcontractor i bilder
Alfa Laval: ”Fann vägar till en bättre framtid”
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.141