23948sdkhjf

Investerar miljoner i ny maskin

Som enda aktör på norska marknaden att erbjuda självbärande högprofilstakplåtar producerade i Norge, vill Tata Steel nu satsa på att bli en helhetsleverantör av stålplåt.

Under 2023 kommer en banbrytande maskin att installeras för att producera både 128 och 200 profil, vilket kommer innebära kortare och mer miljövänlig produktionskedja.

En stor del av stålprodukterna från Tata Steel som säljs på norska marknaden är tillverkade i Skien, Norge. För två år sedan började man planera en framtida expansion av maskinparken. Detta i form av nya produktionslinjer i nya, uppgraderade lokaler.

Bolaget har i år investerat många miljoner norska kronor i egen produktion i Skien. Investeringen består främst av den nya maskinen men även uppgradering av tidigare produktionslinjer. Med fokus på hållbarhetslösningar och lägsta möjliga klimatavtryck kommer den nya maskinen medföra lägre transportkostnader och mindre utsläpp.

Vad är skillnaden mellan en 128-profil och 200-profil? Jo, höjd och styrka. En 200-profil är tåligare och klarar av mer belastning och kan användas över längre spännvidder. Dessutom kommer det bidra till effektivare byggprocesser genom att bygga med längre spännvidd på taket.

– Det är en stor fördel för oss och kunderna att vi producerar nära marknaden, både vad gäller service, leveranstid, flexibilitet och pris. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en förbättrad tjänst och produktportfölj till våra kunder, säger Tata Steels norska manager Kathrine Luraas Bjørtuft.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion
Energieffektivitet kan dra ner på industrins kostnader och minska utsläppen
MID 2022: Så startade det
Midsummer vill etablera ny fabrik i Sverige
Deras ai kan förutspå elavbrott
Missnöjdhet över elstödet: ”oerhör press just nu”
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.111