23948sdkhjf

Primuspriset till forskning inom additiv tillverkning

I dagarna utsågs vinnaren av Primuspriset 2022. I år föll valet på forskningsprojektet SAMw som genom additiv tillverkning med laser och tråd skapat det nya materialet duplext rostfritt stål.

Varje år delar forskningsmiljön Primus ut sitt Primuspris till företag, forskare eller projekt de anser ha utmärkt sig extra mycket.

Primus programchef Lennart Malmsköld kommenterar i pressmeddelandet varför valet i år föll på forskningsprojektet SAMw.

– SAMw är ett tydligt exempel på att projektets framgångar till stor del bygger på god samverkan mellan alla parter. Dessutom kopplar projektet väl till hållbarhetsutmaningar och innovation – något som forskningen inom Primus har stort fokus på.

Bland de medverkande företagen i projektet finns Alfa Laval Technologies, Permanova Lasersystem, GKN Aerospace och ITW Welding.

– Priset är något som alla duktiga projektmedarbetare kan vara stolta över. Samverkan har varit en nyckelfaktor i det här projektet. Med stort engagemang och stora insatser från både industriföretagen och högskolans forskare har vi kommit långt, säger projektledare Robert Pederson, Högskolan Väst i pressmeddelandet.

Priset i år är formgivit och tillverkat av forskningsingenjörerna Jonas Olsson och Mattias Igestrand och är gjort av aluminium med additiv tillverkning med ljusbåge och tråd.

Vi har tidigare skrivit om det nya materialet duplext rostfritt stål här.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125