23948sdkhjf

Grafentillverkaren går från start-up till scale-up

Grafentillverkaren 2D fab flyttade vid årsskiftet in i nya lokaler. Detta för att ta steget från utvecklingsbolag till produktionsbolag.

Det som gör 2D fab unika är att de har egenutvecklad hållbar metod för att producera grafen. Detta görs genom hydromekanisk exfoliering. Idag kan 2D fab producera tio ton per år av materialet.

Som ett steg i utvecklingsarbetet har man tillsatt en ny extern vd.

– Jag kliver ombord i ett skede där bolaget befinner sig i en fas mellan start-up och scale-up och vi håller just nu på att industrialisera våra produkter på ett sätt som vi inte gjort tidigare. Vi har också anställt ett säljteam och vi ser fram emot att skala upp produktionen under det kommande året, säger Mikael Algvere, vd på 2D fab, i en kommentar.

Om Grafen
  • Ett relativt nytt material.
  • Påminner om grafit.
  • Materialet består av tunna skivor som bara är en atom tjock.
  • Materialet är det mest höghållfasta material som någonsin testats.
  • God ledningsförmåga.

Företaget erbjuder produktion av grafen. Utöver det erbjuds även konsulttjänster som syftar till att hjälpa kunderna att hitta rätt komposition av grafen.

– Vår produkt handlar väldigt mycket om kunnandet i att få fram rätt blandning. På så sätt är vi både en producent och ett kunskapsföretag. Det finns också en komponentbrist på marknaden idag som gör att flera företag försöker utveckla och förbättra de material de redan använder. Eftersom vi jobbar med att utveckla befintliga material så tror vi på en väldigt positiv utveckling under de kommande åren, säger Mikael Algvere i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125