23948sdkhjf

Nyheter på ProcessTeknik/Scanautomatic

De tre mässorna ProcessTeknik, Scanautomatic och Nordic Food Industry börjar i morgon och pågår 18-20 oktober vid Svenska Mässan i Göteborg. Vi har kollat med några utställare vilka nyheter de tar med sig till mässan i år. Fler nyheter från utställare kommer att publiceras under mässans tre dagar.

Några nyheter som visas på mässan. Fler nyheter de kommande dagarna. Notiserna är inte publicerade i någon speciell ordning. Missa inte heller vår intervju med mässornas projektledare.

Ventilautomation för alla
Auma visar den intelligenta, modulära och prisbelönta plattformen Profox som erbjuder framtidssäker ventilautomation för alla typer av ventiler. Enligt bolaget har den enkel och intuitiv installation samt driftsättning med standardiserat gränssnitt till distribuerade styrsystem – redo för dagens och morgondagens processtillämpningar. Inbyggd intelligens gör den lämpad för utmanande applikationer. Justerbart motorvarvtal möjliggör snabb och exakt positionering. 
Monter: C01:41

Processtryckgivaren för höga krav
OEM Automatic visar tryckgivaren IPT-20/IPT-21 från Wika. Den passar inom processindustrin där det även finns krav på säkerhet eller ATEX då det finns möjlighet till säkerhetsklassning enligt SIL och ATEX-intyg.
När det kommer till att läsa av tryck har den mätområde 0..0,1 bar till 0..4000 bar. Den har flera olika anslutningar till exempel 4-20 mA, HART eller PROFIBUS. Mätcellen finns i flera Monter: C03:32

Lättare bygga tvillingen
Den tyska mjukvaruutvecklaren Aucotec presenterar två nya koncept på mässan Processteknik 22 i Göteborg: "EB Alliance" kommer att göra det mycket lättare för anläggningsoperatörer och deras entreprenörer att kommunicera och överföra data och dokument. Den andra, "EB Deep Vision", skapar en ny nivå av tillhandahållande och användning av data om alla relevanta tillgångar. Båda lösningarna baseras på den kooperativa plattformen Engineering Base (EB). Operatörer uppnår därmed större effektivitet i att bygga den digitala tvillingen samtidigt som de får mer intelligens för dess användning. Detta möjliggörs av EB:s tvärvetenskapliga datacentrering.
Monter: C03:01

Trådlös, smart kommunikation
SMC Automation har utvecklat en industriell lösning för trådlös kommunikation, EX600-Wireless.
Enligt bolaget innebär trådlös kommunikation flera fördelar:
    • Enkel installation och minskat underhåll med färre kablar och kontakter.
    • Pålitlig och störningsfri kommunikation med frekvenshoppning och datakryptering.
    • Utmärkt i tuffa applikationer där kablar och kontakter utsätts för påfrestning.
    • I svetsapplikationer, då störningar från svetsen inte påverkar kommunikationen.
    • Enkel och flexibel maskinlayout och vid verktygsväxling sker direkt uppkoppling mot nya verktyget.
Monter: B02:32

Bli kvitt bakterier, virus och dålig lukt
I Jimcos monter visas det senaste inom luftrening och desinfektion av ytor utan filter, vatten eller kemikalier. Bolaget använder UV-C-ljus och ozon för att skapa en så kallad kall förbränning. Tekniken ska fungera för bakterier och virus (som salmonella och listeria) och fungerar även på fungus, parasiter och andra mikroorganismer. Den ska enligt bolaget minska fett och olja i ventilationskanalerna och förbättra inomhusklimatet.
Monter: D05:22

Automatisera mera
Den schweiziska koncernen Phoenix Mecano presenterar ett det senaste inom sitt automationssortiment på Scanautomatic 18-20 oktober. Produktprogrammet innehåller bland annat linjärenheter, profilsystem, hållare och lyftpelare från RK Rose+Krieger och X2 Technology. Nytt för i år är en integrationslösning för lyftpelare och cobotar. De kundanpassade lyftpelarna för automation och medicinska applikationer tillverkas i Växjö. Bolaget kan ta fram lösningar för till exempel rena rum, röntgenteknik och robotteknik.
Monter: B07:01

Switch med koll på kablarna
Mattias Lindh Automation visar PROmesh P10 som enligt bolaget är den enda switchen på marknaden som möjliggör för kontinuerlig kabeldiagnostik. Den har även en unik funktion för att mäta läckströmmar. Switchen är förberedd för PROFINET TSN och stödjer hastigheter upp till 2,5 Gbit.
Monter: A02:20

Nyheter på många områden
Caltech visar flera nyheter på mässan inom sina sex huvudområden: 
Mätinstrument: Mätning av elektriska storheter som temperaturer, fukt, daggpunkt, gasflöden, tryck effekt och energi.
Processanalys: Givare för kontroll av daggpunkt, fukt, temperatur, syre och kolväte till processindustrin.
Datainsamling: Loggers inom elektriska storheter (Temperatur, tryck, flöde, vibration mm).
Tryckfördelning: Mäta och dokumentera tryck-och belastningsfördelning..
Power/ Energy testing: Testlösningar för batterisimulering/test och effekt och energi mätare/analysatorer.
OFP (Oförstörande provning): Via industriell radiografi.
Monter: D04:19

Lär dig mer om mikrobiologi
Den 18 oktober kl. 15.50-16.10 kommer Nomors konsult Linda Johansson att hålla föreläsning om mikrobiologisk problemlösning, den är gratis och öppen för alla. 
Nomors konsulter arbetar med  matsäkerhet och mikrobiologi och har hjälpt flertalet livsmedelsindustrier att få ordning på brister i produktionsprocessen genom åren. 
Monter: E01:20

Elektriska ställdon med nya funktioner
Oden Control tillverkar elektriska ställdon för reglering av ytvikt inom pappers- och massaindustrin. Nu kommer en produkt med lokal styrning i ställdonet som tillval. I ställdonets plintlock finns 2 knappar som man aktiverar med magnet. Du kan styra donet till öppet och stäng läge med knapparna. Knapparna har ledlampor som lyser när man kommer till någon av ändlägen.
Monter: C05:42

Håll koll på redskapen med färg
Vikan som är producent av hygieniska rengöringsredskap för bl. a livsmedelsindustrin lanserar Shadowboards. En förvaringslösning för Vikanredskapen i enlighet med GFSI.s och 5S beprövade principer. Shadowboards är färgkodade för hygienisk zonindelning och de håller redskapen organiserade. De gör det också lättare att hålla koll på rengöringsredskapen och att hålla kontrollanter nöjda. De är anpassningsbara till dina val av rengöringsredskap och ditt färgkodningssystem. För flexibilitet erbjuder bolaget tre väggmonterade storlekar och två mobila storlekar.
Monter: E04:11

Lär dig mer om Ethernet APL

Nu kommer Industrial Ethernet även för 2-trådsinstallationer! Därmed kan man använda exempelvis Profinet hela vägen ut i fält för alla vanligt förekommande processinstrument.

Industrial Ethernet har blivit en etablerad standard på senare år och ett naturligt steg i den digitala transformationen. Framtidens fabriker kräver snabba kommunikationsvägar och stora datamängder från processen. Ethernet-APL är svaret som möter kraven från processindustrin.

Tisdag den 18/10 kl 14.35-14.55 håller Karl Büttner, Product Manager Platforms Endress+Hauser, en föreläsning på mässan om “Hur processindustrin drar fördelar av Ethernet-APL".

Monter: C04:32

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078