23948sdkhjf

ABB:s kvartalsrapport: ''Intäkterna fick stöd från en sekventiell lättnad i komponentbristen''

ABB:s tredje kvartal kan sammanfattas med ordertillväxt och höga intäkter.

Björn Rosengren, vd för ABB, skriver i rapporten: 

Under tredje kvartalet levererade vi en hög ordertillväxt, en stark intäktsutveckling och en historiskt hög marginal. Vi har inte sett några väsentliga förändringar i kundaktiviteten.

Orderingången ökade inom bolagets alla regioner men främst i Nord- och Sydamerika. Då kundefterfrågan var stark resulterade det i en ordertillväxt på 4 procent.

Rörelseresultat uppgick till 708 miljoner dollar. Det var en minskning om 17 procent. Den procentuella minskningen berodde främst på icke operativ avsättning på cirka 325 miljoner kronor.

Med blickarna på det fjärde kvartalet 2022 förväntar ABB sig en låg tvåsiffrig tillväxttakt i jämförbara intäkter.

Vi förväntar oss det typiska sekventiella mönstret med en lägre operativ EBITA-marginal, förklarar vdn i kvartalsrapporten.

Kassaflödet för tredje kvartalet uppgick till 793 miljoner dollar. Det minskade jämfört med föregående år från 1 119 miljoner dollar. Framåt väntar sig ABB att det fjärde kvartalet ska leverera år 2022 starkaste kassaflöde.

Intäkterna under kvartalet var 7,4 miljarder dollar. 

– Intäkterna fick stöd från en sekventiell lättnad i komponentbristen, vilket främjade kundleveranserna, men också av en avsevärt lägre nivå av störningar från covid-relaterade nedstängningar i Kina, skriver Björn Rosengren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063