23948sdkhjf

Tillverkare av precisionskomponenter vinner prestigefullt pris

AGES Industri har tilldelats ”Stora Leverantörspriset 2022” som delas ut av branschorganisationen FKG.

Företaget är verksamma i Halland och Småland och tillverkar precisionskomponenter. Nu vinner de pris för sitt arbete med hållbarhet inom metallindustrin och för att ha delat med sig av kunskaper och erfarenheter till andra leverantörer.

Anders Magnusson, som är koncern-vd på AGES känner sig mycket stolt över företagets hållbarhetsarbete.

Allt började innan pandemin. Vi funderade på vad vi kunde göra för att särskilja oss från andra leverantörsföretag. I vår analys framträdde CO2 och hållbarhet, bara att vi befinner oss i Sverige där vi arbetar med återvunnet aluminium- och stålskrot samt har massor av grön energi, är en fördel. Vi tog detta till FKG, och där tog allt fart, gav resultat, berättar han i pressmeddelandet.

Motiveringen bakom utmärkelsen lyder:

Hållbarhet och att värna om klimatet är en av nutidens viktigaste egenskaper, inte bara inom fordonsindustrin utan för alla, överallt. Här är AGES Industri AB en ledstjärna som med stor entusiasm, vilja och drivkraft har visat att ingenting är omöjligt. AGES har visat att man som komponentleverantör för stål och aluminium kraftigt kan få ned sitt CO2 avtryck på bara några år. Detta är en konkurrensfördel som AGES också villigt delar med sig av, i sitt aktiva arbete med att sprida kunskapen om hur man som SME-bolag i vår industri kan göra samma resa. Att vara en av Sveriges ledande inom hållbarhetsarbete och samtidigt aktivt arbeta för att Sverige AB ska gå i samma fotspår, är en förebild som belönas med Stora Leverantörspriset”.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22