23948sdkhjf

Ernströmgruppens förvärv ska generera i energibesparing

Ernströmgruppen växer sitt erbjudande inom energibesparing och energieffektivisering genom förvärv av Chemiclean AB.

Chemiclean startade 1997 och fokuserar på energieffektivisering och har under sin tid utvecklat produkter och tjänster inom området. Idag erbjuder de rekonditioneringskoncept för värmeväxlare och energibärande vätskesystem inom fastighet, industri och process.

Effektivare energianvändning är en förutsättning för att nå miljömålen och ett hållbart energisystem, skriver Ernströmgruppen i ett pressmeddelande. Chemicleans produkter bidrar till lägre energibehov genom rent system med färre beläggningar och skapar större effektivitet samt att det rena systemet möjliggör till lägre returtemperaturer vilket resulterat i energibesparing. Detta är ett viktigt steg för att utöka verksamhetens energibesparande i Enströmgruppens vision om en bättre morgondag.

Förvärvet av Chemiclean förstärker Ernströmgruppens affär inom Flow Technology och är ett viktigt led i deras byggande av ett industriellt, självständigt affärsområde.

Genom förvärvet kompletterar vi vårt erbjudande och vi täcker med förvärvet nu även in växande framtidsområden inom energieffektivisering och klimatomställning, kommenterar affärsområdeschef Fredrik Ståhl förvärvet, i ett pressmeddelande.

Med Ernströmgruppen som ny ägare säkerställer vi inte bara Chemicleans framtid, vi har även fått en stabil och långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande, hållbarhet och miljö. Vi ser fram emot att tillsammans med Ernströmgruppen, dess samlade erfarenhet och kompetens utveckla Chemiclean till nästa nivå, säger Chemicleans grundare och VD Branko Kuljic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095