23948sdkhjf

Alfa Laval vill satsa i Landskrona

Industrikoncernen Alfa Laval har idag ingått en avsiktsförklaring med Landskrona om att investera i en ny anläggning som ska skapa minst 70 jobb, meddelar de i ett pressmeddelande.

Företaget köper 42 000 kvadratmeter mark vid E6:ans södra avfart utanför Landskrona.

–  I Landskrona har vi hittat ett attraktivt markområde nära E6, där vi har möjlighet att uppföra en byggnad som lämpar sig för vår typ av verksamhet, förklarar Mikael Tydén, chef för Group Operations på Alfa Laval, i ett pressmeddelande.

Alfa Laval tillverkar produkter inom värmeöverföring, separering och flödeshantering och planerar att expandera med en anläggning på företagsområdet Kronan vid Landskrona. Företaget ska enligt avsiktsförklaringen köpa marken i slutet av 2023 och bygga en anläggning som står klar i slutet av 2025.

Torkild Strandberg (L), ordförande i kommunstyrelsen, välkomnar etableringen som enligt honom innebär 70-100 nya arbetstillfällen.

–  Alfa Laval är ett välrenommerat svenskt företag med tydlig hållbarhetsprofil som finns över stora delar av världen. Att ett sådant spjutspetsföretag väljer etablera sig hos oss är en signal som jag är väldigt glad över. säger Torkild Strandberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078