23948sdkhjf

Sandviks avser förvärva Australienskt bolag

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva Australien-baserade Polymathian Industrial Mathematics. En leverantör av mjukvara och tjänster inom avancerad optimering för gruvindustrin.

Polymathians lösningar automatiserar beslutsfattande och optimerar processer inom gruvdrift vilket kompletterar Dewiks erbjudande. Sandvik förvärvade Deswik april 2022 och är ett världsledande bolag inom mjukvara för gruvplanering.  Polymathians erbjuder mjukvara för optimering och simulering av gruvdrift, inom områden såsom effektivisering av utvinning, lastning och transport av råvaror samt energi- och bränslekonsumtion och underhåll.

Genom förvärvet av Polymathian fortsätter vi att bredda vårt erbjudande med lösningar för att förbättra produktiviteten i våra kunders värdekedja. Polymathians lösningar för automatiserat beslutsfattande och processoptimering tillsammans med Deswiks mjukvara för gruvplanering och drifthantering är en unik kombination på marknaden, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Polymathian kommer att ingå i affärsenheten Deswik. Genom Polymathians kompetenser och plattform får Sandvik förbättrade förutsättningar att optimera kundernas hela produktionscykel, batterielektrisk utrustning och AutoMine-lösningar.

Polymathian är ett utmärkt tillskott till Sandvik Mining and Rock Solutions och bidrar till att SMR nu har en unik digital produktportfölj för att hjälpa våra kunder att optimera sina datadrivna processer över hela värdekedjan, och säkerställa att deras gruvplanering är fullt kompatibel med teknologier som AutoMine® och BEV. Jag är mycket nöjd med att få välkomna Polymathian till koncernen, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vip-kö för ellastbilar
Sveisenerd utvecklar ett nytt inspektionsverktyg för svetsning
ABB öppnar ny fabrik: ska tillverka nästa generations robotar
Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion
Energieffektivitet kan dra ner på industrins kostnader och minska utsläppen
Studsvik tecknar avtal om avfallsanläggning för metall
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.145