23948sdkhjf

Volkswagen når milstolpe ett år tidigare än planerat

En halv miljon ID.-bilar har levererats vilket innebär att Volkswagen når sin milstolpe ett år innan planerat. I oktober 2020 levererades de första ID.3 bilarna ut till kunder.

– En halv miljon levererade ID.-bilar bekräftar att de eldrivna modellerna tas emot väl av våra kunder över hela världen. Vi är på rätt väg med vår satsning på elektrisk mobilitet och vår framgångssaga fortsätter. Vårt fokus är oförändrat – vi vill göra Volkswagen till det mest eftertraktade märket för hållbar fri rörlighet, säger Imelda Labbé, styrelsemedlem på Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och servicemarknad.

– Vi gör vårt yttersta för att så snabbt som möjligt leverera de cirka 135 000 ID.-bilar som våra kunder har beställt. Men på grund av den ihållande pressade situationen när det gäller komponentförsörjningen måste vi hela tiden justera produktionen, fortsätter Imelda Labbé.

Efter 2033 kommer Volkswagen endast att tillverka elbilar i Europa. Redan år 2030 står helt eldrivna bilar för minst 70 procent av Volkswagens totala försäljning i Europa, framgår i ett pressmeddelande från Volkswagen. 

– Norge är föregångare inom elektrisk mobilitet. ID.4 toppade registreringsstatistiken där i oktober. Detta exempel visar att ID.-familjens produktportfölj matchar våra kunders behov, säger Imelda Labbé.

ID.-familjen är även en stor framgång i Sverige då år 2020 var ID.3 den mest registrerade elbilen på den svenska marknaden. Året därefter toppade ID.4 listan.

Till 2026 planerat de att ha det bredaste utbudet av elbilar, och det planeras tio helt nya eldrivna modeller på den globala marknaden. Näst på tur är ”folkabussen” ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vip-kö för ellastbilar
Sveisenerd utvecklar ett nytt inspektionsverktyg för svetsning
ABB öppnar ny fabrik: ska tillverka nästa generations robotar
Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion
Energieffektivitet kan dra ner på industrins kostnader och minska utsläppen
Studsvik tecknar avtal om avfallsanläggning för metall
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125