23948sdkhjf

Torkskåpet, ett etablerat begrepp i Sydkorea

I Sydkorea är bostäderna i regel små och mycket ska få plats i en liten lägenhet, bland annat behöver familjen en plast att torka tvätten på. För att spara plats hängs tvätten upp i taket i stället. Nimo specialtillverkar torkskåpen till de olika projekten och anpassar dem till sydkoreansk ventilationsstandard.

– Sydkoreanska fastighetsägare och bostadsbyggare har fått upp ögonen för de fuktproblem som blir konsekvensen när tvätten hängs på tork i rummen. Genom att installera torkskåp från Nimo som en integrerad del av inredningen blir torkning mer utrymmeseffektiv samtidigt som man löser fuktproblematiken, säger Rickard Hallberg, international key account manager på Nimo.

I Sydkorea har konsumenterna generellt höga kvar på högteknologiska vitvaror så som torkskåp. Torkskåpet är i första hand en känd produkt i Norden, men har nu definitivt klivit in på den sydkoreanska marknaden som ett högaktuellt för torkning av tvätt.

– Vi är väldigt glada att vi nått ut så bra med att torkskåpet är den mest skonsamma och hållbara produkten för att torka tvätt, vi ser att den långsiktiga exportsatsningen lönar sig, säger Rickard Hallberg, i ett pressmeddelande. 

– Den senaste ordern är ett bra kvitto på att Sydkorea har stor utvecklingspotential för Nimo. Visst har det gått lite trögare under pandemiåren, men nu pågår upphandlingar i ett tiotal olika bostadsprojekt där vi har gott hopp om att väljas som leverantör, säger Rickard Hallberg.

Nimos återförsäljare ser också stora möjligheter till fortsatt positiv utveckling på den sydkoreanska marknaden.

– Jag är övertygad om att vi, trots utmaningarna med bland annat stigande världsmarknadspriser har goda möjligheter att nå överraskande bra resultat, med beställningar på över 10 000 torkskåp under de närmaste åren, förutsatt att marknadspriserna stabiliseras. Vi ser fram emot att se effekterna av bearbetningen av fastighetsbolag och bostadsbyggare redan under 2023, säger Jang Deug Park, återförsäljare för Nimo i Sydkorea.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MID 2022: Besök hos ABB
Hjälper industrin mot digitalisering
ABB når slutlig överenskommelse kring muthärva i Sydafrika
Note fortsätter att expandera i Sverige
Intresset för ellastbilar minskar
Halvvägs för halvledare i EU – Sverige får en nyckelroll
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.11