23948sdkhjf

Digitaliseringssamarbete mellan stålindustrin och studenter

Ett nytt samarbetet har inletts mellan medlemsföretagen inom Jernkontorets teknikområde 60, digitalisering, och Högskolan i Gävle. Där ska ett ex-jobb-team handleda tre examensarbeten inom digitalisering inom järn- och stålindustrin.

Det är Alleima, Erasteel och Ovako som kommer att erbjuda ex-jobb till högskolans studenter. Studentprojekten handlar om digitalisering kopplat till underhåll och produktionsuppföljning i järn- och stålindustrin. Samtliga projekt genomförs på samma digitala plattform.

Finansiering av ex-jobben star Teknikområde 60 för och medlemsföretagen får ta del av resultatet vid projektens slut.

Helena Malmqvist är forskningschef för Jernkontorets teknikområde 60. Hon säger i ett pressmeddelande att samarbetet mellan företagen och eleverna är värdefullt.

– Ett företag som lägger kraft och energi på att vara värd för ett ex-jobb får tre arbeten tillbaka. Resultat som med stor sannolikhet kan bidra till att lösa problem och, eller utveckla verksamheten.

Tillsammans bildar företagen och eleverna ett ex-jobb-team. En av de som också tillhör teamet är Niclas Björsell. Han är professor i elektronik och vetenskaplig ledare för Högskolan i Gävles strategiska forskningsområde Intelligent Industri. Han är även högskolans adjungterande representant i teknikområde 60.

– Vi ser många fördelar med att bedriva ex-jobb i team-konstellation. Både studenter och handledare kan bolla idéer och ha stöd av varandra under jobbets gång, och jag kommer vid behov att kunna handleda företagens handledare, säger Niclas Björsell.

– Tack vare den nära kopplingen till Högskolan i Gävle når projekten och handledningen av dem en god akademisk höjd. Dessutom ökar kunskapsdelningen mellan den akademiska världen och stålindustrin, och det är något som vi vet gynnar alla parter, säger Helena Malmqvist avslutningsvis i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Påverkas arbetsviljan av ökad digitalisering?
Lång öppentid och härdar snabbt - ovanlig kombo
Tillverkar bara av återvunnet material: "Har vunnit väldigt mycket"
Han ska representera Sverige i EuroSkills 2023
Edströms Maskin får ny försäljningschef
1 000 miljarder ska investeras i industrier i Västerbotten och Norrbotten
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.328