23948sdkhjf

Midsummer vill etablera ny fabrik i Sverige

Solenergiföretaget Midsummer har tecknat fyra nya avsiktsförklaringar.

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har tecknar fyra nya avsiktsförklaringar med fyra svenska och internationella takmaterialstillverka, hustillverkare och solcellsinstallatörer för leverans av 224 MW solpaneler, detta framgår i ett pressmeddelande.

Midsummer meddelade i november att de tecknat avsiktsförklaringar med sex svenska och internationella branschaktörer för sammanlagt 107 MW solpaneler. Tillsammans med dagens besked om 224 MW och tidigare offentliggjorda överenskommelser med italienska bygg- och takföretag på 75 MW så har Midsummer nu skrivit 13 så kallade offtakeavtal för sammanlagt mer än 400 MW solpaneler. 

Många stora branschaktörer runt om i Europa ställer sig på kö för våra produkter då de ser en stor marknad för våra diskreta och hållbara tunnfilmssolpaneler. Det är vår medvetna strategi att ingå dessa offtakeavtal för att kunna säkra avsättning för våra produkter i takt med att vi bygger ut vår produktionskapacitet, säger Midsummers vd Sven Lindström. 

Midsummer vill etablera en ny fabrik i Sverige som inledningsvis 20 MW prodkuktion och på sikt 200 MW. Långsiktiga målet är minst 1000 MW årlig produktionskapacitet i Europa till år 2030 vilket skulle kräva ett flertal nya större fabriker runt om i Europa. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya former av utbildning ersätter traditionell utbildning
Gemensamt krafttag ska lösa utmaningarna
Kvartalsrapport Trelleborg: Nytt försäljningsrekord
Svensk Byggplåt tar hållbarhetsfrågan på allvar
STIHL satsar på tillverkare av ljuddämpare
Smart finansiering – nyckeln till hållbar tillverkning
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125