23948sdkhjf

Nytt utbildningscenter ska stärka svensk robotkompetens

ABB Robotics öppnar utbildningscenter i Jönköping för ABB:s kunder och partners. Utbildningscentret ska stärka kunskapen och kompetens inom robotik och automation.

Det nya utbildningscentret kommer att erbjuda kurser i hantering av robotar, men även grundläggande programmering. Utbildning för applikationscentrets visionssytem, service och underhåll kommer också att erbjudas.

Med det nya utbildningscentret i Jönköping bidrar vi till att stärka svensk robotkompetens och att öka utbudet av tjänster i en dynamisk region med ett starkt näringsliv, säger Johan Moraeus, ansvarig för fältservice och utbildningsverksamhet inom ABB Robotics Sverige.

Måltet med utbildningscentret är att minska utbildningsklyftan inom robotik- och automationsutbildning men även främja utvecklingen av svensk tillverkningsindustri.

Centret är ett samarbeta med Tekniska Högskolan i Jönköping och Högskolan i Jönköping där ABB kommer erbjuda praktiska kurser och praktikplatser.

ABB Robotics har lång erfarenhet av utbildning inom robotik. Vårt första center öppnade i Västerås i början av 1980-talet och har sedan dess vuxit i takt med marknaden. Vår ledstjärna är kvalitet och det genomsyrar även vårt nya center där vi möjliggör teori och praktik under ledning av tekniska lärare som är experter inom sitt område, säger Johan Moraeus

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Påverkas arbetsviljan av ökad digitalisering?
Lång öppentid och härdar snabbt - ovanlig kombo
Tillverkar bara av återvunnet material: "Har vunnit väldigt mycket"
Han ska representera Sverige i EuroSkills 2023
Edströms Maskin får ny försäljningschef
1 000 miljarder ska investeras i industrier i Västerbotten och Norrbotten
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.375