23948sdkhjf

Att ta in samarbetsrobotar, helt utan erfarenhet

Förra året fick Fagerhult Belysning en möjlighet att sätta tre cobotar i produktivt arbete.

Fagerhult Belysning fick förra året en oväntad möjlighet att sätta tre HC10 ”cobotar” i produktivt arbete. Målet var att skapa en effektiv robotlösning genom att först identifiera lämpliga monteringsuppgifter för robotarna och sedan testa, utvärdera och konstruera en robotanläggning utan extern hjälp. De har tidigare erfarenhet av konventionella robotar, men har inte använt någon typ av samarbetsrobot tidigare.

Med en grundutbildning och sporadisk support från Yaskawa i ryggsäcken har Fagerhults automationsavdelning utvecklat och konstruerat robotanläggningen helt och hållet på egen hand. Cobotarnas huvudsakliga uppgift är att montera plugg och kabelgenomföring, fästa skruvar samt plocka upp och sätta dit kopplingsplintar.

Med ett smakprov på den nya robotanläggningen är Fagerhult nu sugna på att starta fler automationsprojekt i framtiden.

Fokus kommer då att ligga på att göra automationen på egen hand. Då får vi framtidssäkra system där all kunskap om produkter, programmering och produktion finns kvar i huset, , säger Christer Hansson, underhållschef på Fagerhult/Indoor Lighting Solution i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094