23948sdkhjf

ABB öppnar ny fabrik: ska tillverka nästa generations robotar

Nyligen invigdes ABBs nya automatiserade och flexibla robotfabrik i Kangqio i Shanghai i Kina.

Anläggningen är en investering på 150 miljoner dollar som för ABB kommer att driftsätta sina tekniker och automationstekniker för att tillverka nästa generations robotar.

Öppnandet av vår nya megafabrik utgör ytterligare en milstolpe som bygger vidare på tre decennier av framgångar i Kina och kommer att hjälpa kinesiska företag att växa hållbart, klara bristen på arbetskraft och skapa viktiga arbeten i den nya automationseran, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation.

Från 80 miljarder dollar till 130 miljarder dollar till 2025, det förutspår ABB att den globala robotförsäljningen kommer öka med. Kina har världens största robotmarknad och för 2021 stod de för 51 procent av de globala robotinstallationerna och passerade en miljon driftsatta robotar under 2021.

I anläggningen finns inga traditionella fastar monteringslinor utan i stället har man flexibla, modulära produktionsceller som är sammankopplade i digitala nätverk och betjänas av intelligenta, autonoma mobila robotar. AI-drivna robotsystem tar hand om arbetsuppgifter som skruvdragning, montering och materialhantering, så att människor slipper dessa uppgifter och kan ägna sig åt mer motiverande arbetsuppgifter.

Tillverknings- och FoU-anläggningen förverkligar vår vision om framtidens fabrik – där flexibel automation gör produktionen och den interna logistiken mer motståndskraftig, snabbare och effektivare. Den förkroppsligar vår satsning på det senaste inom flexibel, modulär, intelligent tillverkning och speglar vårt fokus på AI-lärande tekniker för smartare robotik. Vid den nya FoU-anläggningen kommer vi att samutveckla nya lösningar med företag och förbereda dem på en ny automationsera på världens största robotmarknad, säger Marc Segura, divisionschef för ABB Robotics i pressmeddelandet.

Anläggningens FoU-center ska skapa nya innovationer inom AI, digitalisering och mjukvara, som autonom mobilitet, digitala tvillingar, maskinell avsyning och mjukvara för lågkodsprogrammering, för att göra robotar som är mer intelligenta, flexibla, säkrare och enklare att använda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096