23948sdkhjf

En möjlighet att övervinna kompetensbristen

Norelem Academy är en kompetensutbildning som erbjuder utbildningstjänster. I mer än 8 år har Norelem aktivt arbetat med att utveckla sina talangutvecklingstjänster, som Academy är en del av.

Vi har tidigare rapporterat kring tillverkningsindustrins utmaningar gällande kompetensbrist. Färre ungdomar söker till branschen och nu kommer utmaningar för att locka in dem.

Under senare år har Norelem Academy sponsrat studenter och utbildningstjänster för att utveckla utvecklingsmöjligheterna och kompetensen hos blivande tekniker och ingenjörer i flera områden inom tillverkning.

Nyligen sponsrade Academy projektet HTL Rennweg i Österrike. Ett flygteknikprojekt för att utveckla en flygplansväxlarvagn. Vagnen gör det säkert att manövrera enmotoriga flygplan av enskilda piloter, vilket innebär att en enskild användare helt kan koncentrerar sig på säkerhet och eventuella faror för en kollision i stället för att förflytta flygplanet till respektive parkeringsposition. Projektet använde sig av Norelems standardkomponenter, såsom kedjespännhjul för att ställa in rätt kedjespänning på växlarvagnen, vilket förbättrar drivningens funktion, minskar kedjans slitage och av den anledningen förbättrar kedjans livslängd.

Men verksamheten sträcker sig även internationellt då Norelem Academy sponsrade med standard- och driftkomponenterna till ett projekt inom ortopedi, traumakirurgi och idrottsmedicin av en student i Spanien. De stöttar även studentprojekt och studenters deltagande i diverse tävlingar, i hopp om att minska den rådande kompetensbristen.

—Vi är stolta över att stötta ingenjörs- och tillverkningsprojekt i alla skeden av utbildningar och projektutveckling. Det ligger i vårt intresse att hjälpa till att överbygga kompetensgapet, men även att underlätta tillverkning och tekniska behov av nya projekt och utveckling, säger Marcus Schneck, vd, Norelem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094