23948sdkhjf

Volkswagen påskyndar omställning i Wolfsburg

Volkswagen anpassar nu sin huvudfabrik i Wolfsburg för framtiden. En initial investering på cirka 460 miljoner euro kommer att göras till början av 2025.

Investeringen är i första hand öronmärkt för förberedelserna att tillverka nya ID.3. Den kompakta elbilen kommer att lämna löpande bandet i Wolfsburg från 2023, med full produktion planerad från 2024. De nödvändiga utbildningsåtgärderna för personalstyrkan håller just nu på att förberedas.

Nya ID.3 och en ytterligare helt eldriven modell för det blomstrande SUV-segmentet kommer att öka Wolfsburgs kapacitetsutnyttjande för elbilsproduktion på lång sikt. Den tekniska grunden för den nya modellen är Volkswagens plattform för helt eldrivna bilar Modular Electric Drive System, MEB. Plattformen ska genomgå en rejäl vidareutveckling och därmed bli ännu effektivare.

Detta kommer att följas av ytterligare steg för Wolfsburg-anläggningen. Det är fordonsprojektet Trinity. Projektet kommer att baseras på den framtida koncerngemensamma plattformen Scalable Systems Platform, SSP. Senast i slutet av år 2033 kommer Volkswagen bara att tillverka elbilar i Europa.

– Volkswagen står för e-mobilitet för alla och Wolfsburg kommer att vara en del av denna framgångssaga. Bara här på vår huvudfabrik kommer vi att investera cirka 460 miljoner euro till början av 2025, för att göra fabriken redo för MEB. Nya ID.3 är det första viktiga steget mot elektrifieringen av vår huvudanläggning. Samtidigt arbetar vi nära med företagsrådet för att ta med ytterligare en eldriven modell baserad på MEB+ till Wolfsburg. Detta blir en högvolymmodell i det blomstrande SUV-segmentet. Med dessa viktiga beslut och investeringar avser vi att stärka denna fabriks konkurrenskraft ytterligare och ge personalen ett konkret långsiktigt perspektiv, säger Thomas Schäfer, vd på Volkswagen.

Läs mer om: VW
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063