23948sdkhjf

ABB levererar ny industrirobot

Den nya industriroboten ska minska klyftan mellan industrirobotar och kollaborativa robotar.

SWIFTI CRB 1300 är namnet på den nya roboten och är sex gånger så snabb och fem gånger mer exakt än andra robotar i samma klass. Roboten passar bra till olika typer av produktions- och produkthanteringstillämpningar – från maskinbetjäning och palletering till plock-och-placering men även till skruvdragning.

– Våra kunder är ute efter robotautomation för att få mer flexibla, effektiva och motståndskraftiga processer som motverkar arbetskraftsbristen genom att möjliggöra för sina anställda att utföra mer värdeadderande arbete, säger Andrea Cassoni, chef för affärsenheten Global General Industry Robotics på ABB i ett pressmeddelande.

Den nya roboten kan förbättra produktionseffektiviteten då den kan hantera upp till 13 lådor per minut jämfört med de nio lådor som en kollaborativ robot i samma klass.

Med hjälp av en säkerhetslaserskanner kan den märka om en person är inne på SWIFTI:s driftområde. ABB:s SafeMove-mjukvara kommer automatiskt sakta ned roboten eller stoppa den helt. När personen sedan går i väg så startar robotens rörelser igen, och återställs till full hastighet så snart arbetsområdet är helt fritt. Roboten möjliggör alltså till en säker arbetszon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Påverkas arbetsviljan av ökad digitalisering?
Lång öppentid och härdar snabbt - ovanlig kombo
Tillverkar bara av återvunnet material: "Har vunnit väldigt mycket"
Han ska representera Sverige i EuroSkills 2023
Edströms Maskin får ny försäljningschef
1 000 miljarder ska investeras i industrier i Västerbotten och Norrbotten
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.15