23948sdkhjf

Atlas Copco öppnar två nya portar i USA

Atlas Copco stärker närvaron i USA med två nya tillverkningsanläggningar i Arizona och Massachusetts för halvledarindustrin.

- Vi ökar vår närvaro i USA för att finnas nära våra kunder, som har gått ut med stora investeringar i amerikansk halvledartillverkningsäger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik i pressmeddelandet.

I fabriken i Arizona satte tillverkning i gång i november. Där återtillverkas och monteras vakuumpumpar och annan utrustning som behövs för att möta behoven i de nya halvledarfabrikerna. Vid anläggningen används avancerade automatiserings- och datalösningar för att plocka isär, rengöra, inspektera, reparera, byta ut och återtillverkar pumpar. Omkring 200 nya tjänster kommer att skapas i närområdet.

Samtidigt kommer en nu anläggning för kryopumpar och forskning i Massachusetts att sätta igång sin verksamhet i mitten av december. Drygt 280 tjänster flyttas från en nuvarande anläggning i Chelmsford till den ny. Ytterligare 60 tjänster väntas att tillsättas.

En viktig faktor vid de nya fabrikerna var miljömässig hållbarhet. De olika fabrikerna är installerade med solpaneler och elbilsladdning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094