23948sdkhjf

Absolicon säljer produktionslina i Egypten

Absolicon stärker sin globala närvaro genom försäljning av produktionslina till partnern Creative Powe Solutions i Egypten.

Produktionslinan gör det möjligt för lokal produktion av Absolicons patenterade solfångare, vilket resulterar i kortare transporter, lägre priser och lokalanpassade lösningar.

Det var i början av 2022 som ramavtalet tecknades för etablering av en produktionslina för solfångaren. I slutet av året mottog CPS finansieringen och nu går de vidare med köpet av produktionslinan. Värdet av försäljningen motsvarar 3,7 miljoner euro för Absolicon och bolaget planerar att kunna leverera produktionslinan typ Egypten under 2023.

– Försäljningen av en produktionslina till Egypten är en viktig milstolpe för Absolicon och det är glädjande att kunna visa upp resultatet av ett målinriktat och hårt arbete! Världen är i behov av en förnyelsebar, billig och effektiv energiproduktion som kan täcka den växande efterfrågan. Absolicon tillsammans med partners som CPS kan spela en viktig roll i att tillgodose behoven hos industrin av hållbara lösningar på energiutmaningen, säger Joakim Byström, verkställande direktör Absolicon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203