23948sdkhjf

Hexagon investerar i autonom och hållbar tillverkning

Hexagon investerar 100 miljoner USD i autonom och hållbar tillverkning genom Divergent.

Divergent har utvecklat en alternativ produktionsprocess till traditionell fordonstillverkning DAPS, som möter de ekonomiska och miljömässiga utmaningarna man står framför. DAPS är en integrerar mjuk- och hårdvarulösning som skapar en komplett modulär fabrik för komplexa konstruktioner. Den patenterade processen kombinerar AI-optimerad designmjukvara, additiv tillverkning och automatiserad montering för produktion av bildelar och ramar med låg vikt.

Mjukvaran optimerar vikten, styrkan och kostnaden för produktion oavsett bilmodell. Delarna är 3D-printade vilket minskar tillverkningstiden. Oavsett design utförs tullverkningen med samma hårdvara, vilket snabbar upp uppdaeringar av designen och övergång mellan olika bilmodeller utan driftstopp.

– Tillverkningen av en bils olika delar har mycket större påverkan på miljön än vad bilens avgasutsläpp har, vilket gör nya tillverkningskoncept till ett högt prioriterat område. Vi måste hitta nya sätt att möjliggöra mer effektiv och miljövänlig tillverkning till fordonstillverkare som minimerar materialanvändning och totala kostnader. Att ta små steg framåt är helt enkelt inte tillräckligt för att rädda vår planet, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109