23948sdkhjf

Vill skapa en jämställd arbetsplats

Alfa Laval har valt att bli partnerföretag till utvecklingsprogrammet Female Digital Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig.

Syftet med partnerskapet är att få fler kvinnor att vara med och utveckla framtidens system och produkter inom tech. Det finns svårigheter att rekrytera kvinnor inom tech och fler företag arbetar för att förändrar den bilden.

Female Digital Engineer är ett utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med syfte att inspirera fler kvinnor att arbeta inom tech. Programmet är en mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv.

– På Alfa Laval gör vi skillnad, vi bryr oss om världen, våra kunder och medarbetare. Vi vill också göra skillnad när det gäller jämställda arbetsplatser och har därför valt att inleda ett samarbete med CoGig. Det handlar helt enkelt om att en mångfaldig och jämställd arbetsplats är inspirerande och mer produktiv, säger Jwan Zengana, Manager Testing Technologies, High speed Separators, Food & Energy på Alfa Laval

Alfa Laval ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen bland annat Husqvarna Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078