23948sdkhjf

Rapport: Dagens efterbehandling möter inte framtidens behov

Efterbehandlingsprocesser som finns tillgängliga för additiv tillverkning idag är inte tillräckliga, det visar siffror från Post-process rapport.

Det är för fjärde året som det amerikanska företaget Post-Process gör undersökningen kring det tredje steget i tillverkningsprocessen: efterbehandlingen.

Målet med rapporten är att staka ut en väg för den additiva branschen genom att peka ut såväl utmaningar som möjligheter när det gäller efterbehandling.

Enligt rapporten svarar var tredje person att metoderna de använder idag är tillräckliga för både nutida och kommande behov. Men nästan hälften, 44 procent, anser att metoderna är tillfredsställande i dagsläget, men inte för framtiden.

Det skiljer sig mellan de olika 3D-printingteknoligierna. De som använder resinbaserade processer, så som DLP och SLA, ser störst utmaningar inför framtiden. Resin är känt för att vara ett besvärligt material att ha att göra med, och efterbehandlingen kan enligt rapporten utgöra ett hinder för att utöka produktionen.

De som ser störst utmaningar med efterbehandlingen idag är användare av pulverbäddbaserade teknologier. Men även de uppger att det kan bli ett problem i framtiden.

Mer än hälften svarade att tidsåtgången för efterbehandling på produktionen idag är problematisk. Men även de färdiga detaljernas exakthet och att kvalificerad arbetskraft används för enkla arbetsuppgifter.

Deltagarna svarar att de mest använda efterbehandlingsstegen är att ta bort stödstrukturer, resin eller pulver samt att förbättra ytan på detaljen, men även härdning och färgning är ofta förekommande.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.504