23948sdkhjf

Hexagon satsar på digital tvilling

Hexagon har förvärvat LocLab, en tysk aktör inom digitala tvillingar.

LocLabs teknologi möjliggör skapandet av digitala tvillingar mer kostnads- och tidseffektivt genom att nyttja beprövade arbetsflöden, automatisering och artificiell intelligens, enligt ett pressmeddelande från Hexagon.

LocLabs egenutvecklade toolchain-mjukvara kan använda flera olika datakällor – exempelvis videogrammetri, mätdata för att hitta den bästa avvägningen mellan snabbhet, kostnad och precision, men behöver endast fotografier eller videor som ett minimum.

Videogrammetri som metod kommer väl till anvädning när snabbhet prioriteras före precision. Oavsett om man skapar 3D-modeller av maskiner, byggnader och tillverkningsanläggningar eller storskaliga områden som transportnätverk.

– Vi fortsätter att utveckla den digitala tvillingens användbarhet och potential. Vi kallar det för den smarta digitala verkligheten. Som för alla digitala tvillingar skapar den en 3D-hubb för datahantering och information. Men den har ytterligare egenskaper som inte alltid förknippas med digitala tvillingar: den är rik på data, hålls uppdaterad i realtid och är driven av arbetsflöden, vilket gör den mer tillgänglig. Viktigast av allt är att den arbetar autonomt, vilket innebär att den kan genomföra åtgärder i den fysiska världen oberoende av mänsklig inblandning, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

- Grunden för varje smart digital verklighet är den underliggande 3D-modellen. Om den inte redan ingår i en av våra lösningar eller är tillgänglig via vårt innehållsprogram kan det vara tids- och resurskrävande att skapa den. LocLabs halvautomatiska modelleringsprocess med AI-baserad objektigenkänning från videodata och dess enorma bibliotek med digitalt 3D-innehåll ger enorm tidsbesparing och ökad kostnadseffektivitet, fortsätter Rollén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125