23948sdkhjf

Youtubern ska hitta framtidens ventilationsmontörer

Det råder stor brist på utbildade ventilationsmontörer i Sverige. Under de kommande tre åren behövs 1200 utbildas. Nu tar Plåt & Ventbyrån hjälp av youtubern Manfred Erlandsson i jakten på framtidens ventilationsmontörer. 

Till och med år 2025 behövs ytterligare 1200 utbildade ventilationsmontörer i Sverige skriver Plåt & Ventbyrån i ett pressmeddelande. För att lyckas med detta tar Plåt & Ventbyrån hjälp av youtubern Manfred Erlandsson. I en ny Youtube-serie ”Var fick du luft ifrån?” ska Manfred undersöka luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation.

– Det är så roligt att spela in den här serien, jag får lära mig massor med spännande saker och träffa underbara och entusiastiska människor. Jag har dessutom förstått hur viktigt det är med inomhusklimat och bra luft, så jag hoppas verkligen att fler får upp ögonen för detta viktiga och roliga yrke, säger Manfred Erlandsson, Youtube-profil.

Serien går ut på att Manfred utsätts för luft och ventilation i olika former, exempelvis tryck, flöde, fukt och luftens beståndsdelar. Förhoppningen är att tittarna ska lära sig mer om ventilationens funktion och betydelse fast på ett mer underhållande sätt. Han ska även få testa myter och tar reda på var luften kommer ifrån.

– Att fylla på ventilationsbranschen med nästa generation ventilationsmontörer är otroligt viktigt. För att nå ungdomar, 13-16 år, på ett engagerande sätt valde vi nu att storsatsa på influencer marketing och YouTube, där ungdomarna finns. Ett samarbete med just Manfred Erlandsson kändes givet. Han når rakt in i vår målgrupp, har en genuin nyfikenhet på ventilationsbranschen och är skicklig framför kameran. Han är dessutom en härlig person att jobba med, säger Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094